5 Tips om je administratie weer leuk te maken

13 apr 18administratie

Elke ondernemer kent het. Administratie. Het is het meest vervelende stuk van ondernemen. Je wilt natuurlijk gewoon bezig zijn en geld verdienen, zonder afgeleid te worden met allerlei randzaken. Sommigen besteden het uit maar de meeste doen het toch gewoon zelf. ’s Avonds, urenlang bonnetjes scannen, facturen maken en nog vervelender: De BTW aangifte. Gelukkig hebben we voor jou een paar simpele tips om je administratie te stroomlijnen en efficiënter te werk te gaan. En sommige zijn nog gratis ook!

Factureren

Stel jij jouw facturen ook nog met de hand op, of ben je inmiddels ook de nummering kwijt van alle facturen? Gelukkig zijn er een paar alternatieven om je te helpen sneller die factuur de deur uit te doen. Met de facturatie-apps van bijvoorbeeld Invoice2go, Moneybird of DigitaleFactuur.nl bespaar je een hoop tijd en gedoe. Je creëert eenvoudig nieuwe facturen, hebt duidelijk inzicht in de actuele status en je hebt geen papier werk meer. En ook niet onbelangrijk, je hebt het binnen enkele minuten aangesloten op je eigen processen.

Ondertekenen

Eindelijk. Je hebt veel tijd gestoken in het voorwerk. Nu is het tijd om de deal rond te maken. Dat wil je uiteraard goed regelen zonder dat het veel moeite kost voor je klant. Een overeenkomst mailen die je klant vervolgens moet printen, ondertekenen, inscannen en weer terug mailen is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd. Er zijn tegenwoordig hele handige tools die het zetten van die handtekening voor jou en je klant een stuk sneller en makkelijker kunnen maken. Gewoon digitaal, dat is ook helemaal rechtsgeldig en het gaat een stuk sneller. Zelf gebruiken we Stiply. Met Stiply kun je eenvoudig documenten creëren, versturen en laten ondertekenen door je klant. Zelf zijn we er erg blij mee en van onze klanten krijgen we ook positieve feedback!

Boekhouden

Heb jij ook het idee dat de accountant meer verdient dan dat hij daadwerkelijk oplevert? Je kunt ook heel gemakkelijk zelf de boekhouding overnemen. De software van Reeleezee is gemaakt voor jou als MKB’er. Hun motto is niet voor niks: “je bent tenslotte ondernemer, en geen boekhouder”. Daarnaast zijn de boekhoudprogramma’s van MoneyMonk en Jorrt ook uitermate geschikt om jouw bedrijf een stap verder te brengen. Ieder bedrijf heeft weer andere behoefte als het op de boekhouding aankomt. Vergelijk en kies het pakket dat het beste aansluit bij jouw bedrijf.

E-mail marketing

E-mail marketing is de meest effectieve manier om online je klanten te bereiken. Je bereikt ze namelijk rechtstreeks in hun inbox. En bestaande klanten zijn al bekend met je product en bedrijf. Als ze tevreden zijn komen ze graag weer bij je terug. Soms hebben ze alleen een klein zetje nodig om weer met je in contact te komen. Een persoonlijke e-mail, zoals deze, kan het begin zijn van een nieuwe aankoop. Zelf maken wij gebruik van Mailchimp. Met Mailchimp kan je eenvoudig een mailcampagne uitsturen zonder enig verstand te hebben van programmeren. Slepen, knippen en plakken en je nieuwsbrief staat klaar. Kosten € 0,-.

Klantrelatiebeheer met behulp van een CRM

Als ondernemer wil je bezig zijn met omzet genereren – niet met lastige spreadsheet en een overvolle inbox. Een CRM systeem kan je hierbij ondersteunen. Vaak zijn dit soort systemen duur en heb je maanden nodig om het onder de knie te krijgen. Wij hebben goede ervaring met Hubspot. Dit is een gratis CRM systeem, die je binnen enkele minuten onder de knie hebt. Zo kan je je weer richten op het genereren van omzet en Hubspot helpt je daarbij.

We hopen dat je iets aan deze 5 tips hebt en dat ze je helpen om met jouw bedrijf zorgeloos de toekomst in te gaan. Zo kun jij lekker verder groeien met de juiste focus. Mocht je in de toekomst weer hulp nodig hebben om de groei te financieren? Laat je nieuwe aanvraag achter, stuur ons de meest recente MT940 bestanden over de afgelopen 12 maanden en ontvang binnen 24 uur een eerste voorstel over het te lenen bedrag.

Vraag eenvoudig online een zakelijke lening aan en ontvang binnen 24 uur een beslissing.