Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in aanmerking voor een lening?

Je bedrijf moet minimaal 12 maanden actief zijn en beschikken over een zakelijke bankrekening met daarop een aantoonbare omzet van minimaal € 4.000 per maand. We verstrekken op basis van girale omzet (bijvoorbeeld: omzet afkomstig van facturen, pinomzet, online omzet, payment providers, ect.).

Ik heb geen pinautomaat. Kom ik in aanmerking?

Ja. Het is niet nodig om een pinautomaat te hebben om in aanmerking te komen. We verstrekken krediet op basis van omzet afkomstig uit verschillende bronnen. Denk aan omzet op basis van facturen of online omzet.

Welke informatie hebben jullie nodig?

In eerste instantie hebben we een MT940 bestand nodig van al je zakelijke rekeningen. Dit kan je eenvoudig downloaden vanuit online bankieren. Op basis van dit bestand kunnen we de maximale leencapaciteit vaststellen en welke aanvullende gegevens we eventueel nodig hebben. Meer info over het downloaden van de MT940 bestanden vind je hier.

Hoe snel kan ik over het geld beschikken?

Dat is geheel van jou afhankelijk. Hoe sneller jij de gevraagde informatie beschikbaar hebt, hoe eerder jij over het geld kan beschikken. Als alles meezit moet 1 dag haalbaar zijn. Ons record staat op 5 uur en we dagen je uit om dat samen met ons te verbreken.

Hoe werkt het terug betalen?

Het terugbetalen gaat ongemerkt door middel van een dagelijkse automastiche incasso op je zakelijke rekening. Zo betaal je iedere dag een klein bedrag terug en ben je aan het einde van de looptijd weer volledig schuldenvrij.

Wat zijn de kosten?

Over een zakelijke lening bij PinKrediet betaal je een vaste rente van 1% per maand plus een premieopslag van 0.3% tot 2.2% per maand. De premieopslag wordt o.a. berekend op basis van de gezondheid van je bedrijf. Hoe gezonder je bedrijf, hoe lager de kosten.

Aanvragen

Hoe werkt een aanvraag?

Aanmelden is simpel en snel. We vragen je eerst het aanvraagformulier in te vullen en het MT940 bestand op te sturen. Binnen 24 uur krijg je van ons de eerste indicatie van je leencapaciteit en welke aanvullende gegevens we eventueel nodig hebben.

Wie kan zich aanmelden bij PinKrediet?

We verstrekken uitsluitend zakelijke leningen. Om in aanmerking te komen voor een financiering bij PinKrediet dient jouw bedrijf minimaal 1 jaar te bestaan. Daarnaast verwachten we dat je een minimale jaarlijkse omzet hebt van €50.000.

Moet ik jaarverslagen aanleveren?

Nee, wij vragen niet om jaarverslagen aan te leveren. Simpelweg omdat dat jou veel tijd en administratie scheelt. Daarnaast zijn jaarverslagen vaak oude data en kunnen er in korte termijn veel dingen veranderen.

Hoe kan ik mijn kansen op een lening vergroten?

Hoe beter de resultaten van jouw onderneming, hoe groter de kans is dat wij jou een financiering kunnen verstrekken. Heeft jouw bedrijf meerdere rekeningen waar geld op binnenkomt? Geef ons hier dan ook toegang tot.

Hoe gaan jullie om met mijn privacy?

We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor onze dienstverlening en delen deze nooit met anderen. Je leest hier meer over in onze privacy policy.

Zijn mijn gegevens veilig bij jullie?

Ja. Wij voldoen aan de allerlaatste veiligheidseisen. Je gegevens zijn dus 100% veilig.

Acceptatie

Hoe gaat het in zijn werk als ik een financiering toegewezen heb gekregen?

In de eerste fase checken we jouw maximale leencapaciteit o.b.v. de aangeleverde MT940 bestanden. Indien deze ruimte aansluit bij jouw financieringsbehoefte vragen we jou om een aantal aanvullende gegevens. Aan de hand van deze gegevens duiken onze analisten dieper jouw bedrijf in. Als alles goed is bevonden ontvang je van ons een definitief voorstel. Dit voorstel kun je digitaal ondertekenen en vragen je ons een machtiging te geven om het afgesproken termijnbedragen te incasseren. Zodra deze machtiging is gelukt maken wij het geld direct over en kun jij over jouw krediet beschikken.

Wat moet ik allemaal aanleveren als ik mijn lening toegewezen heb gekregen?

Het enige dat we je vragen bij elkaar te zoeken zijn de BTW aangiftes van de laatste 4 kwartalen, kopie van je identiteitsbewijs (we willen natuurlijk wel weten aan wie we de financiering verstrekken) en een screenshot van jouw bankrekening (we willen natuurlijk ook dat het geld op de goede rekening komt). Daarnaast ontvang je van ons nog twee documenten die we je vragen in te vullen. Daarin geef jij aan wie er allemaal bij jouw onderneming betrokken zijn en of er momenteel contractuele verplichtingen zijn. (leningen, leasecontracten of openstaande crediteuren). Dat is alles.

Wat als ik al een lening heb?

In de meeste gevallen is dit geen probleem. Het kan zelf heel positief zijn. We kunnen dan zien of je altijd netjes je verplichtingen nakomt.

Wat als mijn aanvraag wordt afgewezen?

Het kan voorkomen dat we het op dit moment niet verantwoord vinden om jou een financiering te verstrekken. Maar zoals alles in het leven kunnen dingen snel veranderen. Je kunt het later altijd nog een keer proberen. We zullen je op dat moment ook weer om dezelfde, actuele, informatie vragen.

Financiering

Wat biedt PinKrediet mij als ondernemer?

We bieden jou uitsluitend kortlopende financieringen van 6 tot 24 maanden van €5.000,- tot €250.000. Terugbetalen gaat per dag. Iedere werkdag schrijven we het vooraf bepaalde termijnbedrag van je bankrekening af. Hierdoor ben je in maximaal 24 maanden weer helemaal schuldenvrij.

Waarom PinKrediet?

Wij geloven dat een zakelijke lening aanvragen helemaal niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn. Bij ons is het niet nodig met je hele administratie onder je arm langs te komen. We regelen alles gewoon simpel en snel online. Persoonlijk advies nodig? Dat kan gewoon telefonisch. We helpen je graag om je bedrijf verder te laten groeien.

Ik wil eerder aflossen. Kan dat?

Natuurlijk kan dat. Graag zelfs! Sterker nog, je kunt zelfs een korting krijgen. Geen boete? Nee, natuurlijk niet!

Moet ik een boete betalen als ik eerder wil aflossen?

Nee, natuurlijk niet. Je krijgt zelfs een korting van ons! Hoeveel dat is verschilt per geval. Neem daarvoor even contact met ons op.

Vraag nu aan.

Beschik snel over werkkapitaal.

Zakelijke Lening Aanvragen

Vul het aanvraagformulier in en je weet vandaag nog wat je maximaal kunt lenen. Aanvragen is kosteloos en vrijblijvend.

Kom ik in aanmerking?

PinKrediet verstrekt kortlopende zakelijke leningen van €5.000 tot €250.000 met een looptijd tot maximaal 24 maanden. Om in aanmerking te komen moet je bedrijf minimaal één jaar bestaan en bedraagt de jaarlijkse omzet van je bedrijf minimaal €50.000.

Waarvoor mag ik het gebruiken?

Ondernemen is investeren. Investeren in kansen die zich nu voordoen. Zie je kansen en beschik je niet over het benodigde kapitaal? PinKrediet helpt ondernemers zoals jij die tijdelijke behoefte aan extra financiering hebben. Hierbij kan je denken aan financiering voor:

  • Inkoop extra voorraad
  • Aanschaf apparatuur
  • Werkkapitaal voor seizoenspiek
  • Marketing budget
  • Nieuwe website
  • Uitbreiding van het assortiment
  • Verbouwing
  • Overbruggen debiteuren